هدف از طراحی این وبلاگ،پاسخ به هفدهمین پرسش مهر ریاست جمهوری، جناب آقای دکتر روحانی،می باشد
امید است مطالب این وبلاگ مورد توجه شما خوبان و تمام مخاطبین عزیز قرار گیرد.
- - - - - - - - - - - - - - - -
مدیریت وبلاگ: مریم رضایی

دنبال کنندگان ۵ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

جستجو

سخنی از بهشت

بایگانی

نويسندگان

نظرسنجی

اوقات شرعی

=

پربازديدترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

۰

تاثیر تغییر وضعیت آب و هوایی بر افزایش خشونت

فرهنگی


گروهی از محققان الگوی جدیدی در خصوص چرایی افزایش پرخاشگری و خشونت در مناطق گرمسیر ارائه کرده اند که در آن، به تغییر فرهنگ رفتاری مردم به واسطه تغییر وضعیت آب و هوایی اشاره دارد.

گروه روانشناسی: محققان از مدت ها قبل تلاش دارند علت افزایش میزان برخی جرایم خشونت آمیز را در نزدیکی خط استوا در قیاس با سایر نقاط جهان توضیح دهند. اکنون گروهی از محققان الگویی ابداع کرده اند که نظریه ای جدید در این زمینه است. این الگو فراتر از این حقیقت ساده است که افزایش دمای هوا موجب رفتار خشونت آمیزتر می شود.

به گزارش بولتن نیوز، محققان براساس یک الگوی جدید معتقدند که آب و هوای بسیار گرم و کاهش تنوع دما در فصول مختلف موجب می شود که افراد راهبرد زندگی سریع تر، تمرکز کمتر بر آینده، و خویشتن داری کمتر را در پیش گیرند و این فاکتورها با پرخاشگری و خشونت بیشتر، ارتباط دارد

براد بوشمن استاد ارتباطات و روانشناسی دانشگاه ایالتی اوهایو که در نوشتن این مطالعه همکاری داشت، گفت: آب و هوا، نحوه زندگی مردم را شکل می دهد و فرهنگ را از راه هایی که در زندگی روزمره خود به آنها فکر هم نمی کنیم، تحت تاثیر قرار می دهد. 

 

الگوی جدید که در مقاله ای آنلاین در مجله Behavioral and Brain Sciences تشریح شده است، 'کلاش' (CLASH) مخفف 'پرخاشگری مرتبط با آب و هوا و خویشتن داری در انسان' نام دارد.

براساس مدل کلاش، افزایش پرخاشگری و خشونت در جوامع نتیجه صرفا افزایش دما نیست، بلکه وضعیت های اقلیمی نیز که در آنها تفاوت چندانی در دمای هوا در فصول مختلف وجود ندارد، بر دامنه خشونت تاثیر می گذارد.

 

به گفته محققان، از بین رفتن تنوع دمای هوا در فصول مختلف به بروز نوعی روزمرگی در زندگی منجر می شود.به عبارت دقیق تر، افراد در چنین اقلیم هایی دیگر نیازی به برنامه ریزی برای نوسانات عمده دمای هوا ندارند و در نتیجه راهبرد سریع تری را در زندگی در پیش می گیرند که دغدغه آینده در آن وجود ندارد و موجب کاهش ضرورت خویشتنداری می شود. کاهش خویشتن داری افراد به افزایش واکنش های پرخاشگرانه و گسترش خشونت منجر می شود. 

تنوع دمایی زیاد فصل ها تاثیر زیادی بر فرهنگ جوامع می گذارد. برنامه ریزی در کشاورزی، اندوخته سازی و یا به طور کلی آماده شدن برای زمستان های سرد و تابستان های گرم، از راه هایی است که بدون آن که متوجه باشیم، فرهنگ را شکل می دهد.

به گفته محققان، چگونگی رویکرد مردم به زندگی، بخشی از فرهنگ است و فرهنگ به شدت تحت تاثیر آب و هوا قرار دارد. آب و هوا، انسان را نمی سازد اما بر زندگی یکایک افراد تاثیر دارد.

محققان خاطرنشان کردند که مدل کلاش هنوز در حد یک تئوری جدید است که برای اثبات درستی آن باید مطالعات متعددی انجام شود، هر چند مدارک زیادی مبنی بر درستی آن وجود دارد.

منبع: ساینس دیلی

http://www.bultannews.com/fa/news/366604

 

 


نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی